dijous, 5 de juny del 2014

#NumberSign: Banc d'ADN, la darrera esperança pels nostres desapareguts a la Guerra Civil


Actualment, un cop transcorreguts 75 anys de la Guerra Civil, encara hi ha un munt de famílies a l'espera de que s'exhumin els centenars de fosses comunes que queden per obrir, tant de la mateixa Guerra Civil com de la posterior dictadura. Un grup de famílies que tan sols a Catalunya sumen més de 4600.

Ara el que es pretén és que el màxim de famílies afectades formin part d'un banc genètic. Aquest protocol va ser creat per dues famílies amb desapareguts i el Laboratori de Genètica Forense de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, i compta amb el suport de la Fundació Bosch i Gimpera.

Per tal de donar a conèixer a la poiblació la necessitat d'emprendre un projecte d'aquesta magnitud està previt rodar un audiovisual interactiu d'uns 20 minuts de durada, basat en una plataforma de codi obert, amb el que els autors s'han marcat l'objectiu de difondre el protocol del Banc d'ADN. El seu director, Carles Seuba, compta ja amb un currículum que l'apropa a la sensibilitat del tema a tractar, no de bades entre la seva filmografía podem trobar un documental que amb el títol Desencaixats, treu a la llum pública un tema silenciat durant dècades com és el de les foses comunes del franquisme. Per al seu rodatje Seuba es va centrar en una de les poques foses documentades del Berguedà com és la de Capolat.


Des de Memorial Democràtic Berguedà i dins la seva convicció de que es fa necessari aflorar aquesta part de la història, creiem en la conveniència de donar suport als projectes que, en aquest sentit, afavoreixin a recuperar aquesta part del nostre passat recent que ha estat silenciada durant tant de temps i aprofita per fer una crida a tothom que estigui interessat en el tema a que visiteu la següent pàgina web per poder conèixer de primera mà el projecte i, si és el cas, col·laborar-hi mitjançant una aportació econòmica.



PER COL·LABORAR:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada